Felejtsd el a hogyant, mert csak egy esetben működik!

2023.09.04.

Nagyon-nagyon sok téma van manapság, főleg a gyors változások miatt, amiben tudatos vagy kevésbé tudatos módon keresheted a hogyant.

Hogyan tudnék több pénzt csinálni?

Hogyan tudnék gazdagabb lenni?

Hogyan tudnék jobban értékesíteni?

Hogyan tudnék sikeresebb lenni?

Hogyan tudnám elérni az anyagi függetlenséget, a boldogságot, a sok követőt, a sok vevőt, a bármit…?

Hogyan-hogyan-hogyan?

 

Tudod mi történik akkor, ha ezekkel a kérdésekkel stimulálod az agyadat… amikor keresed a hogyant?

Olyan állapotba teszed, ami messze nem az örömteli teremtés alapja, ami egy idő után olyan szinten képes bepörgetni a meglévő idegi hálózatodat, hogy a stressz határára és a stresszbe sodrod magadat.

Üzleti tréningek előszeretettel használják a hogyan-nal kezdődő kérdéseket feladatlapokban, munkafüzetekben, önismereti folyamatokban.

Rengeteg olyan tréningen voltam, ahol oldalszám töltöttem ki a hogyan-nal kezdődő kérdéseket. Mondjuk egy idő után már a kérdéstől is ideges lettem, de eleinte lelkesen hangolódtam bele a feladatokba.

Aztán amikor erőltettem a megoldásokat, és vártam-vártam a válaszokat, akkor a stresszközeli állapotban sokszor kibukott belőlem, hogy ha tudnám a hogyant, nem lennék itt és nem ott tartanék ahol.

Persze évekig hallgattam, hogy az agyamat stimuláljam ezzel és majd jön a válasz.

Egy dolgot senki nem mondott el és tanított!

Hogy ez a módszer egyetlen, azaz egyetlen esetben működik!

Ha eljuttattam már magamat oda, hogy a vágyott állapotot el tudom képzelni, rá tudok hangolódni, érzem, hogy az milyen és ebből az állapotból lövöm be egyszer, azaz egyszer a kérdést, és nem megerőszakolva az agyamat ötezerszer a hogyan-okkal, és 100%-ban elhiszem, hogy a megoldás jönni fog, és pusztán a kíváncsiság hajt, és nem a meglévő tudásom szerinti megoldást kezdem el keresni a korlátolt elmémmel.

 

Na, hát ezért nem is működtek a hogyanjaim.

Amikor rájöttem, hogy hol a hiba, na onnantól én már amúgy nem használom a hogyant.

Mert hiszem és tudom, hogy az elmémem túli energiám sokkal nagyobb tudással, tudatszinttel képes megvalósítani dolgokat, mintha csak az eddigi Földi életemben szerzett és lerögzült sémák szerinti gondolati hálóban keresgélnék. Így tulajdonképpen nem is érdekel a hogyan, mert valószínű, hogy ha az energiaszintem emelkedik, akkor a mostani elmémben lévő tudásszinthez képest számomra még elképzelhetetlen módon fog megvalósulni.

Így semmi más dolgom nincs, mint az, amit korábban kihagytak a képletből és a hogyan-nal tömték a fejemet.

Egyetlen dolgom van, azt tudni, hogy mit akarok, ráhangolódni, megérezni, hogy az milyen és tulajdonképpen le..arni a hogyant.

Felmerülhet benned, de hát akkor mi van a tervezéssel, meg a lépésekkel, meg mindennel?

Semmi. Egy esetben van terv, ha megjött az inspiratív lépés az emelkedett energia által, és csak a következő lépésig van terv. A végcélig nem láthatod a tervet, hiszen az olyan lépésekkel fog megvalósulni, amiket olyan tudatszinten fogsz megtenni, ahol most még nem vagy.

Igen, ez nem a megszokott működés még a világban és az emberek többségénél.

Nem baj, ha másként csinálod, az sem, ha kipróbálod ezt.

A Hogyan-nal való teremtés hiányalapú teremtés. Az agyadat egy olyan hullámhosszon hagyja, ami által nem fogsz tudni emelkedni, csak a meglévő energiaszinttel létezni és elérni dolgokat. Ez is lehet jó, ha boldoggá tesz.

Ilyen az, amikor valaki megtervezi, hogy a fizetéséből mennyi év alatt és hogyan fizeti vissza a hitelét. Ez most csak egy példa.

Mert a hogyan-ra az a válasz jött, hogy havonta fizet a banknak 20 évig x ezer forintot és ahhoz, hogy ez beleférjen y-t kell legalább keresni.

Ok, de mi van, ha túlmegyünk az elmén és azt mondjuk, hogy az a cél, hogy ne legyen hitelem és vissza legyen fizetve?

Tudom, hogy az milyen állapot, érzés? Bele tudok hangolódni? Fenn tudom tartani ezt az érzést? Mert ha igen, akkor ez az állapot a korábbinál magasabb szintű hogyant hoz, és elképzelhető, hogy olyan események sorozata, lehetőségek tárháza indul el feléd, ami által nem 20 év alatt, hanem lehet, hogy 1 év alatt fizeted vissza a hitelt.

Csak gondolkozz el, elhinned semmit sem kell! Ja és kipróbálhatod más témákra is.

 

Szóval, ha van kedved játszani, akkor válassz egy témát, ami most megoldandó feladat az életedben!

Ne gondolkozz a hogyanon, hanem próbáld ki a fentieket!

Vigyázz, bekapcsolhat a türelmetlenség, a munka pont abban fog állni, hogy az érzést fenn tudod-e tartani!

 

Egy éve megfogalmaztam, hogy pár éven belül kimegyek az angol nyelvű piacra.

Mondtam ezt úgy, hogy csak, kizárólag az érzés és a kép volt meg, méghozzá úgy, hogy annak ellenére, hogy korábban szuper módon használtam a nyelveket és szivacs módon tanultam meg bármit, az életemben lévő törések elnémítottak idegen nyelven és az Istennek nem akartam senki előtt megszólalni. Mondhatni kőkemény blokkom volt a témával, aki régebb óta jobban ismer, tudja, hogy mennyire meghatározó akadály volt ez sokáig az életemben.

Szóval volt honnan indulni, na, főleg hátrányból.

Aztán, mivel a hogyan nem érdekelt, csak láttam, éreztem azt, ami felé megyek, hagytam a dolgokat és eleinte semmi sem történt.

Majd jött tavaly Bázel, dr. Joe Dispenza Progressive képzés, amire úgy mentem, hogy előtte pár hónap alatt felhoztam az angolomat úgy, hogy mindent értsek. Ott úgysem kell megszólalni 😀 .

Majd jött, hogy idén lesz Bécsben Weeklong rendezvény is, így adva volt, hogy 1 hetet kell úgy végigcsinálnom, hogy mindent értsek és minden angol meditációt teljes belehangolódással tudjak végigcsinálni, és hát azért lehet, hogy egy hét alatt azért már összefutok egy-két nem magyar nyelvű emberrel is (főleg, hogy a 2500 főből kb. 30-an voltunk magyarok).  Újabb szakasz, de még mindig nem a hogyan-nal foglalkozunk, érzed?

Majd a Weeklongon megismertem egy lányt, akivel ma megcsináltam az első angol nyelvű konzultációmat úgy, hogy annyira minden összeállt mire beszélgettünk, és annyira flowban ment az egész, hogy az agyam realizálta, hogy tulajdonképpen annak, amit akartam úgy vagyok a kapujában, hogy észre sem vettem, csak magasan tartottam az energiámat úgy, hogy teljesen rá tudtam hangolódni arra, amit el akarok érni.

A folyamatnak csak egy részénél vagyok, de ma ünnepelek, mégpedig azért, hogy az elmém még inkább tudja, lerögzítse, hogy mérföldkő nap és esemény van a teremtésben, innentől pedig nem kérdés, hogy a következő szakasz is ilyen könnyedén fog-e megvalósulni, úgy, hogy közben nagyon jól érzem magamat.

Ugye érzed, hogy ebben semmi tervezés nem volt? Pusztán az inspiratív energia dolgozott az egyes szakaszokban.

Ja, persze annyi, hogy amikor megbeszéltük, hogy beszélünk, lefixáltuk a Zoom időpontot, átküldtem a linket, ma pedig csak a következő szakaszig gondolkodunk, megbeszéltük a következő időpontot.

 

Így megy ez mindennel. A pénzzel is. Ha az elmédre és a hogyanra bízod a pénzteremtést, nem nyitsz ki olyan kapukat, amik már most is nyitva lennének előtted.

És hogy hogyan kell ezt még jobban csinálni? Ne a hogyannal foglalkozz?

Hangolódj bele, hogy megy és a válasz meg fog érkezni a teredből, vagy általam vagy a számodra legmegfelelőbb más formában is! 😊

 

Töltsd le az ingyenes “10 gazdagságnövelő eszköz” e-bookot!

További írásaim:

Vágjunk bele

Vágjunk bele

Már régóta terveztem, hogy újra írok blogot. 15 éve titokban beregisztráltam a blog.hu-ra egy nevet és elkezdtem írni....

bővebben